21 december 2018

Top 9 kerstgeschenken van de MIA's

 

 

Mama MIA Myriam

 

 

Unheimlich van WienerBlut

Myriam kiest voor een klassieker onder de kerstboom. Met Unheimlich probeert WienerBlut in een geur vast te leggen wat Freud bedoelde met ‘unheimlich’. Waardevolle natuurlijke grondstoffen maken deze geur een unieke beleving om te dragen. De fles is ook volledig handgemaakt en handgeslepen.

 

 

Kandelaar van By Lassen

Deze iconische kandelaar werd in 1962 ontworpen door de Deense architect Mogens Lassen. De enkele stukken die toen gemaakt zijn behoorde enkel toe aan familie en goede vrienden van de ontwerper.

 

 

Carpet of Life

Carpet of Life is een fair trade design merk en maakt tapijten van oud textiel. Kledij, textiel uit een bepaalde periode uit jouw leven, kledij van een overleden dierbare, je kan het opsturen waarna een team van vrouwen in Marokko het herwerkt tot een tapijt. Door Carpet of Life kunnen de ambachten en de tradities uit die regio behouden blijven en wordt het enorme potentieel aan creativiteit benut.

 

 

Mini MIA Lore

 

 

Bordallo Pinheiro Fish Dish

Deze kleine ronde schaal in de vorm van een vis, met handgeschilderde details werd door Bordallo Pinheiro gemaakt. Het merk werd opgericht in 1884 en staat erom bekend traditionele aardewerktechnieken te gebruiken om kunstzinnige ontwerpen te creëren die natuur en humor combineren met alledaagse functionaliteit.

 

 

Riesling armband van Christian Metzner

De huidige collectie van Christian Metzner keer terug naar het glas. De mondgeblazen glaselementen zijn individueel handgemaakt in Tsjechië. De collectie vindt een balans tussen vooruitstrevend juweelontwerp en de verouderde elegantie van klassieke parelkettingen.

 

 

Roley Poley stoel van Faye Toogood

Faye Toogood is een Britse ontwerpster wiens collecties allemaal handgemaakt zijn door kleine fabricaten en ambachtslieden.

 

 

Mini MIA Tessa

 

 

This Is Not A F*cking Street Style Book van Mendo en Adam Katz Sinding

Dit boek is een verzameling van foto’s van fotograaf Adam Katz Sinding. Sinds 2003 fotografeert hij grote fashion events, merken en trendsetters en influencers. Het boek bevat backstage beelden van de grootste modeshows en beelden van designers, stylisten en mode iconen.

 

 

Honey Infused Hair Oil van Gisou

Gisou is een merk opgericht door influencer Negin Mirsalehi. Bijenteelt zit al 6 generaties lang in de Mirsalehi-familie. Toen het gezin van Negin van Iran naar Nederland vluchtte startte Negin’s moeder een kappersopleiding. De producten die ze daar moest gebruiken bleven teleurstellen, dus ze besliste een eigen olie te maken met honing als hoofdingrediënt. Zo is het eerste product van Gisou, de Honey Infused Hair Oil ontstaan.

 

 

Vina Man blazer van Zadig & Voltaire

Zadig & Voltaire is een Frans merk opgericht in 1997 door Thierry Gillier. Hij moderniseert de klassieke stuks en voegt Rock ’n Roll toe.