19 juli 2019

Annabel Goris aan het woord

Annabel Goris, laatstejaarstudent juweelontwerp aan de PXL MAD heeft als eerste een  MI•Award2019 in de wacht gesleept. Als oprichter van de creatieve studio LEBANNA is Annabel met haar collectie de perfecte vertaalslag naar een #areyouamia. Ze is Master – letterlijk en figuurlijk – in het verbinden van verschillende werelden, diverse materialen en technieken, lokaal met globaal. Met haar collectie “Odd fella’s” is ze klaar om haar eerste globale stappen te zetten.

 

MIA•H stelde een aantal vragen om haar beter te leren kennen.

 

 

Kan je je afstudeerproject omschrijven in 3 woorden?  

 

Speels, figuratief, kleurrijk

 

Van welk onderdeel of object uit je project ben je het meest tevreden?

 

De meest uitdagende stukken zijn de 3 statement stukken. Hier speelde ik met schaal en wordt het figuratieve element naar de achtergrond verplaatst. Het decoratief potentieel van de gekozen techniek wordt benut en vormt een dominant esthetisch element. Deze stukken zijn de eye-catchers van de collectie.

 

 

Hoe belangrijk is het handgemaakte? En wat is de rol van techniek en technologie in je werk?

 

Voor mij is de combinatie van de twee belangrijk. In de hedendaagse consumptie maatschappij waar massaproductie een grote impact heeft, vind er een heropleving plaats van het handgemaakte. Zelf probeer ik een fijn evenwicht te vinden tussen handgemaakt en machine. Zo combineer ik het gebruik van de lasercutter met het gebruik van traditionele goudsmidtechnieken en plaats ik plastiek met edelmetalen om tot een eigen vormentaal en uniek uitzicht te komen.  

 

Lokaal of globaal?

 

Globaal! :) Mijn buitenlandse ervaringen met Erasmus studie en stage hebben mijn horizon zeker verbreed. Ik hou van nieuwe mensen, nieuwe ervaringen en nieuwe culturen. Dus zowel privé als werkgericht denk ik graag internationaal.  

 

Laatste boek, object, film, muziek, stad of moment waardoor je omvergeblazen werd?

 

Boek: Milan Kundera, De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Object: De afstudeerprojecten van mijn medestudenten op Pxl Mad Object and Jewellery

Film: Documentaire reeks van Our Planet

Muziek: Lianne La Havas staat momenteel op repeat.

Stad: Barcelona

Moment: Met vrienden van de leuke vibe op Dour festival genieten

 

Wat nu?

 

Ik ben momenteel volop bezig mijn brand LEBANNA uit te werken, ga daarnaast een job in de sector zoeken en twijfel nog om een leraren opleiding in avond onderwijs bij te doen.

Ik zou heel graag samenwerkingen met andere ontwerpers aangaan en uiteindelijk samen een creatieve studio opstarten die gevarieerde opdrachten aanneemt.

Op Instagram is Annabel te vinden als @studio_lebanna