26 juli 2018

10 tips om een hittegolf op kantoor te overleven

 

Ondanks dat we vandaag wellicht de kaap van 40 graden zullen halen, moet er ook nog gewerkt worden. We gingen zelf op zoek naar tips om het hoofd koel te houden en delen ze graag met jullie, want: sharing is caring. 

Water, water, water
Goed voor ongeveer alles in het leven, maar heel zeker op dagen zoals vandaag: water! Stay hydrated, people! Niet zo’n fan van gewoon water? Voeg wat fruit of munt toe voor een smaakje! Ook vervang je koffie en thee best door water, want die eersten zorgen namelijk voor dehydratie. Iets wat we niet nodig hebben dus.
 

Een ventilator, your new best friend
Onmisbaar in elk kantoor zonder airconditioning! Elk mogelijk briesje wordt vrolijk onthaald, dus zorg er zelf voor!
 

 

Ijsblokjes
Zet een kom vol ijsblokjes voor je ventilator voor nog meer afkoeling en verfrissing!

 

 

Bureau-ventilator
Wind, wind, wind, dat is wat we nodig hebben! Een kleine bureau-ventilator kan wonderen doen voor je temperatuur, humeur en productiviteit.
 

 

Eet licht!
Kies met deze hitte niet voor zware maaltijden, maar ga voor een lichte lunch met bijvoorbeeld een fris slaatje, een pastasalade of een fruitsalade.
 

I scream, you scream, we all scream for icecream
Softijs, waterijsjes, good old cornetto’s of trendy frozen yoghurt. Vandaag mag het!
 

Mini-zwembad-pauze
Niets is te veel bij deze temperaturen. Een mini zwembadje op de parking of in de tuin? Je productiviteit zal in no-time weer opgekrikt zijn!
 

Maak je nek vrij
Huh? Ja dames, maak je nek vrij en draag je haar in een knot of paardenstaart. Alle beetjes helpen.

 

 

Powernap
Ook bij -5 graden hebben we er al eens last van: een namiddagdipje. Nu de temperaturen en de kansen op een dipje wat zijn gestegen, kan het alleen maar beteren na een korte powernap. Relax.
 

Beweeg!!!
Hoewel we het liefst van al geen millimeter zouden bewegen omdat het zelfs om te typen te warm is, is het toch aangeraden om af en toe een stukje te wandelen. Heel even bewegen versnelt de bloedsomloop en laat je sneller afkoelen.