2019sep 05

Wonder Woman Talk: Murielle Scherre

MIA-H

Murielle Scherre in het Modemuseum Hasselt

Doorheen de 20ste en 21ste eeuw hebben vrouwelijke ontwerpers een belangrijke stempel gedrukt op de mode. Nochtans is het onderzoek hiernaar nog vrij onontgonnen terrein. Modemuseum Hasselt toont voor het eerst in de geschiedenis een expo met enkel vrouwelijke modemakers: Wonder Woman - 13.04.19-15.09.19

In het kader van deze tentoonstelling organiseert Modemuseum Hasselt een gesprek met La Fille D'O oprichtster, Murielle Scherre. Het thema Wonder Women is Murielle Scherre op het lijf geschreven, niet alleen omdat ze als vrouwelijk ontwerper doortastend consequent haar ding doet, maar ook omdat ze lingerie maakt voor authentieke, al even sterke vrouwen. Ze brak 15 jaar geleden bij de start van haar label meteen met het ideaal gefotoshopte vrouwbeeld dat tot dan gangbaar was. Dit beeld was voor haar voorbijgestreefd en oninteressant. In plaats daarvan laat ze zich inspireren door vrouwen die haar omringen: intelligente vrouwen gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust: “Ik kijk naar hun lijf en zoek wegen waar ik lijntjes mag toevoegen zonder dat ik met de lingerie hun natuurlijke schoonheid overdonder. Ik wil hen ondersteunen, niet mismeesteren.”

Ongecensureerde Wonder Woman Talk
Na 15 jaar zit haar moedige benaderingswijze nog steeds in de taboesfeer. Getuige hiervan zijn de censuurpraktijken van Instagram en Facebook. Hoog tijd dus om haar ongecensureerd het woord te geven. Murielle Scherre belooft geen enkel antwoord uit de weg te gaan in deze Wonder Woman talk op 5 september, met Karolien De Clippel als interviewer. Met de Wonder Woman cocktail die we je serveren kom je in de juiste stemming voor deze veelbelovende avond, waarbij vrouwelijkheid, slow fashion en veel meer spannende topics aan bod zullen komen. Je gaat zeker naar huis met stof tot nadenken!
 

PRAKTISCH
5 september 2019: 20u in Modemuseum Hasselt
€12 = toegangsticket tot de gespreksavond +gratis toegang tot de tentoonstelling ‘Wonder Women’ + Wonder Women cocktail
Reserveer je plek via mail [email protected] of koop hier je tickets online.
 

Vroegboekactie: Zin in een triootje?
Boek voor 1 augustus 2 tickets en neem een derde vriend/vriendin gratis mee.