2019aug 26

Starters workshop Machine-breien

MIA-H

Heb je een passie voor breigoed en wil je kennis maken met de mooie techniek van het breien met de breimachine? Dan is deze workshop iets voor jou!

 

Tijdens deze 4u durende workshop leer je werken met de breimachine van Brother en ontdek je de mogelijkheden van het machine-breien. In het het MIA.H breiatelier kan je kennismaken met verschillende basistechnieken om van start te kunnen gaan. Je hebt voor deze workshop geen voorkennis nodig en je hoeft ook niet in het bezit te zijn van een eigen breimachine.

 

In deze workshop leer je hoe een breisel wordt opgezet en afgezet op het enkelbed, het breien van strepen, het meerderen en minderen van steken en het gebruik van de H-functie.

In deze workshop is het gebruik van een aantal basisgarens inbegrepen. We hebben ook andere garens, zoals wol en mohair, in het aanbod die ter plekke aangekocht kunnen worden (cash, zie prijslijst op de website van MIA•H)

Op het einde van de workshop neem je je eigen gebreide stalen mee naar huis, en is het mogelijk om zelfstandig op het enkelbed te breien in het MIA•H breiatelier.

 

Deze workshop wordt gegeven door Marianne Winten en Janne Landuyt. Beiden textielontwerpsters met een passie voor breigoed en de ambacht die schuilt in machine-breien. In hun praktijk wordt er vaak gestart vanuit de techniek van het breien, zijnde een zoektocht naar interessante texturen, structuren en kleurgebruik, om deze nadien verder op het lichaam toe te passen.

 

 

Praktische info:

Maandag 26 Augustus • 13u tot 17u • Tickets

•MIA•H, Kempische Kaai 85, 3500 Hasselt

•Prijs: 127 € incl. btw (koffiebreak inbegrepen)

 

Opgelet! Er kunnen slechts 3 personen deelnemen per workshop. Snel zijn is de boodschap.