< terug

 

Lasersnijmachine

 

Werking

De bundeling van licht in een centraal punt zorgt voor veel energie op een klein oppervlak waarmee heel precies in en door tweedimensionale materialen gesneden en gegraveerd kan worden. Onze CO2 lasersnijmachine heeft hierdoor geen fysiek contact met het werkstuk en oefent geen druk uit op het materiaal. Het materiaal moet dus niet noodzakelijk vastgemaakt worden op het werkoppervlak.

 

De software werkt op basis van 2D vector bestanden of met foto’s door middel van een bitmap bestand.

Bestanden moeten aangeleverd worden in: DXF – Zet je bestand alvorens het te exporteren naar een DXF om naar mm en teken altijd op ware grootte.

 

Gratis 2D tekensoftware: Inkscape

Laser software: RD Works. Deze software is gratis te downloaden en thuis te gebruiken om je bestanden voor te bereiden. Importeer .DXF of .AI bestanden, geef aan welke vlakken gesneden of gegraveerd moeten worden met de correcte waardes en sla je bestand op als een .RLD bestand. Deze kan je op een USB stick opslaan zodat je bij je bezoek meteen aan de slag kan.

 

Neem voor alle zekerheid je computer mee of bewaar je bestand zeker ook in een aanpasbare format.

 

Technische specificaties

  • Laservermogen 100 Watt
  • Werkoppervlak 1300 x 900 mm
  • Max materiaal dikte: 22mm
  • Max snelheid: 24m/min
  • Stroom: 220 V – 1800 Watt
  • Laser Frequentie: 1800
  • Laserstraal diameter: 1mm
  • Snijoppervlak: Messenbed of honinggraat
  • Doorschuifmogelijkheden bij grote oppervlakken

 

Materiaal

Nagenoeg alle materialen kunnen met de CO2 machine gesneden of gegraveerd worden. MDF, zachte multiplexen, acrylaat, papier, karton, textiel, leder en nog veel meer. Harde materialen (bijvoorbeeld hardhout of glas) lenen zich niet voor snijden, maar kunnen wel worden gegraveerd. PVC houdende materialen zijn niet geschikt in verband met veiligheid. Metaal kan niet worden gesneden met de laser. We kunnen wel frezen in metaal met onze CNC-Frees.

 

Het materiaal kan je zelf meenemen of basismateriaal zoals MDF, multiplex en acrylaat hebben we zelf op voorraad in het maaklabo. Indien je dit wenst te gebruiken, vraag dit eerst even na zodat wij kunnen zorgen dat de gewenste hoeveelheid beschikbaar is.

 

Bijkomende informatie

Neem voor alle zekerheid je computer mee of bewaar je bestand zeker ook in een aanpasbare format.

 

Prijs

€35 of 7 MIA's / u excl. btw (exclusief materiaal)

 

 

Reserveren? Of heb je een vraag?

 

Stuur ons een mailtje!

 

Heb je hulp nodig met het gebruik van de lasersnijmachine, de aan te leveren bestanden of materialen? Laat het ons even weten en we helpen je graag verder!