< terug

 

Form 2 – 3D Printer

 

Werking

De Form 2 is een professionele desktop 3D printer die ingewikkelde stukken, technische prototypes of complexe waterdichte structuren moeiteloos kan printen. Dit toestel bevat de ondersteunende printtechnologie ‘StereoLithography Apparatus (SLA)’, een vrij algemeen toegepast ‘Rapid Prototyping’ vormgevingsproces. Met behulp van het stereolithografieproces wordt een vorm gecreëerd door de laagsgewijze polymerisatie van een vloeistof.

Deze 3D printer beschikt over een 250 mW precisie laser waardoor het mogelijk is om erg gedetailleerd te printen. Ook grotere prints zorgen voor geen probleem.

De 3D-printer kan uitsluitend aangestuurd worden met een STL-bestand of OBJ-bestand. Gratis CAD software voor het 3D tekenen van je object zijn Tinkercad, Sculptris en Blender. De software om te slicen (het bepalen van de kwaliteit en het genereren van de G-code,) is Preform en is beschikbaar in ons maaklabo.

 

Technische specificaties

 • Bouwvolume van 145 x 145 x 175 mm
 • Laser: 250 mW
 • Laserspot size: 140 microns
 • Laagresolutie: 25/100 micron

 

Materiaal

Het geïntegreerde systeem van de printer maakt het verwisselen van verschillende cartridges eenvoudig. De Form 2 herkent automatisch het materiaal en configureert de instellingen. In het maaklabo zijn enkele van de 12 verschillende resins aanwezig, niet het volledige assortiment. Wil je een specifieke cartridge gebruiken vraag het eerst na.

 

 1.  Clear resin
 2.  White Resin
 3.  Black Resin
 4.  Grey Resin
 5.  Grey Pro
 6.  Tough
 7.  Castable
 8.  Flexible
 9.  Dental SG
 10.  Ceramic
 11.  Durable
 12.  Rigid

 

Prijs

€15 opstartkost + materiaal in liter * 0,4 excl. btw (exclusief materiaal)

 

Reserveren? Of heb je een vraag?

 

Stuur ons een mailtje!

 

Heb je hulp nodig met het gebruik van Form 2, de aan te leveren bestanden of materialen? Laat het ons even weten en we helpen je graag verder!