MIA•H Maaklabo

 

MIA-H’s Maaklabo focust op innovatie en traditie, mens en machine, kennis en creativiteit, denk- en maakindustrie binnen het accessoire en modevakgebied. Een maaklaboratorium brengt de traditie van de industrie tot bij de ontwerper en maakt experimenteren mogelijk.

 

Het Maaklabo is een werkplaats en kenniscentrum waar denkers en makers, professioneel of niet professioneel, terecht kunnen voor digitale en ambachtelijke technieken en richt zich vooral op accessoires en mode. De professionele begeleiding en de toegankelijkheid van verschillende machines maken prototyping, sampling, experimenteren en het opzetten van kleinschalige, lokale producties mogelijk.

 

Creativiteit ontmoet techniciteit en techniciteit ontmoet creativiteit. 

 

De indeling van het Maaklabo bestaat uit een schoon en vuil atelier. 

 

‘Vuil’ bevat vooral verspanende technieken waaronder een lasersnijmachine, een kleine CNC-frees, een sieradenwerkplaats met een plaat en draad wals en de mogelijkheid om te solderen. In dit vuil atelier bevinden zich ook basis bewerkingsmachines zoals een kolomboor, een bandschuurmachine en een lintzaag.

 

Het schone gedeelte bevat vooral textiel gerelateerde technieken zoals een stikatelier met een snelstik machine, huishoud stikmachine, een overlock machine, een leder stikmachine en een schalmmachine. Daarnaast staat er in ‘Schoon’ een professionele borduurmachine, snijplotter, transferpers en strijktafel. Dit wordt aangevuld met een filament 3D printer en een SLA (StereoLithography Apparatus) 3D printer.

 

Klik op de machine voor meer informatie over de werking, de technische specificaties, de materialen en de prijzen.

 

Het volledige overzicht aan prijzen vind je hier.

Lasersnijmachine

 

Borduurmachine

 

3D printer - Ultimaker 3

 

3D printer - Formlab Form 2

 

#FFFFFF

Snijplotter

 

Transferpers

 

CNC-frees

 

Naaiatelier

 

#FFFFFF

Sieraadatelier

 

Basis werkplaats

 

Fotostudio

 

Breiatelier

 

#FFFFFF

Reserveren? Of heb je een vraag?

 

Stuur ons een mailtje!

 

Heb je hulp nodig met het gebruik van de machine, de aan te leveren bestanden of materialen? Laat het ons even weten en we helpen je graag verder!