About


Smeltkroes voor accessoires
& mode start-ups

Aan de oevers van de Hasseltse blauwe boulevard biedt MIA·H plaats aan jonge, innovatieve bedrijven bij hun opstart of groei tot waardige spelers in het accessoire- en modevakgebied.

 

Bij MIA·H maken bewoners en bezoekers gebruik van het maaklabo, de flexplekken en de vergaderruimtes, maar ook van coaching, begeleiding en een uitgebreide expertise.

MIA·H is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en stad Hasselt.


Voor durvers, doeners en makers

MIA·H wil een plek zijn waar mensen elkaar motiveren en sturen. We willen cross-overs initiëren & een springplank naar professioneel ondernemen zijn.

 

Omgeven door een web van professionele kennis en ondersteuning kan de starter groeien in zijn eigen business verhaal. Deze synergie van kennis, starter en mentorship zijn van vitaal belang. Ze zijn als zuurstof om je als starter te positioneren in een mode en accessoires zakelijke omgeving.

Techniciteit ontmoet creativiteit
ontmoet techniciteit

Creativiteit ontstaat niet op één plek, dat gebeurt overal. Maar een prikkelende omgeving kan het ontwerpproces wel versterken. Een plek waar mensen elkaar motiveren en sturen.

Werktafels met littekens van arbeid, repen stof en papier als overblijfsel van de zoveelste maquette.

In een atelier moet je graag willen verblijven, tussen je werk en machines, samen met gelijkgestemden die elkaar bewust en onbewust motiveren. Daarom wilden we een ‘open’ atelier ontwerpen waar kruisbestuivingen mogelijk zijn, maar waar ook plaats is voor afzondering en concentratie. Waar je vrij kan bewegen tussen materialen en machines.


FashionTech

FashionTech, mode en accessoires zijn het kloppend hart van de incubator. Met zakelijke ondersteuning, een maaklabo en co-workingspace versnellen we het groeiproces en stimuleren we ondernemerschap in het vakgebied van mode en accessoires. 

 

We willen daarmee uitgroeien tot kenniscentrum en creatieve accelerator, waar de community net zo belangrijk is als het individu. En waar opkomend talent zich lokaal, nationaal en internationaal kan ontwikkelen tot professionele ondernemer.Leren en aanleren

We streven naar een continue verbetering van ons eigen kunnen en willen dit ook doorgeven aan anderen. We dagen mens en machine uit om samen zaken te realiseren. Om onze kennis over te brengen organiseren we constant workshops en infosessies. Hier leer je met de machines uit ons Maaklabo werken, leer je nieuwe technieken of realiseer je je eigen product. We nodigen ook externe gasten uit voor inspiratiesessies en workshops.

 

Onze komende workshops en evenementen vind je hier terug.

 

 

Hoe meer zalen, hoe meer vreugd

Je bent ook welkom om je eigen evenement, tentoonstelling,... te organiseren in het MIA·H gebouw. We verhuren enkele zalen, met en zonder catering, voor grote en kleine groepen. Aarzel niet om ons te contacteren als je op zoek bent naar een inspirerende locatie voor je volgende event.

 

 

 

 

 

We kwamen ook al met ons gezicht in de gazet! Hier het overzicht.