23 maart 2018

Machine van de maand • Lasersnijmachine / Lasercutter

 

MIA•H heeft het (laser)licht gezien!
 

De mogelijkheden van een laser zijn eindeloos, net zoals de lijst met sectoren die er gebruik van kunnen maken. In die lijst kan de modesector natuurlijk niet ontbreken en wie mode denkt, denkt MIA•H, dus ja! Ook wij hebben een lasersnijmachine in ons atelier om te experimenteren, produceren…


Hoe werkt dat nu? Zo’n lasercutter…

MIA•H heeft een CO2-lasermachine. Zo’n machine voegt energie toe aan een speciaal gasmengsel (CO2). Dat mengsel wordt tussen twee spiegels gestuurd. 

 

Die spiegels zorgen niet alleen voor een constante versterking van het licht, maar sturen het ook in een bepaalde richting. Dankzij een speciale focuslens focust het laserlicht op een zeer klein gebied, exact waar jij het wil. Op die plek wordt een extreem hoge energiedensiteit gegenereerd waardoor je heel snel en heel nauwkeurig materialen kan snijden en graveren.

 

Een lasercutter werkt met vectoriële .dxf-bestanden. Net zoals wij documenten vanaf een computer naar een printer sturen, gaat het met de lasersnijmachine precies zo. De laser volgt en snijdt met grote precisie elke getekende lijn van punt tot punt, van begin tot einde. Zo kan je erg complexe vormen snijden of graveren in diverse materialen.

 

Uitzonderlijk aan de lasermachine van MIA•H is zijn grote werkvlak van 90 x 130 cm. Dat laat toe om ook grote materialen te bewerken. Bovendien heeft onze lasercutter een vermogen van 100Watt, wat hoge productiesnelheden mogelijk maakt, zelfs bij zwaar en diep snijwerk.

 

Workshop volgen?

Wil je meer weten? Er staan twee introductieworkshops voor lasersnijden op onze agenda! Kijk op deze pagina en op onze Facebookpagina voor meer informatie en om te kijken welke datum jou het beste past. Of schrijf je snel in via deze link.