17 april 2018

Machine van de maand • Borduurmachine

 

Every stitch you make…

Borduren is al sinds de oudheid populair als decoratieve techniek en is te vinden in alle periodes en culturen. Patronen werden steeds geavanceerder en vandaag is borduurwerk niet enkel handmatig maar worden ook machinaal verschillende materialen geborduurd voor zowel artistieke als commerciële doeleinden. MIA•H heeft een eenkopsborduurmachine wat het bewerken van stoffen in siersteken met één of meerdere kleuren garens mogelijk maakt.

Hoe werkt onze Ricoma Borduurmachine?

MIA•H heeft een industriële en computergestuurde machine die geschikt is voor unieke stuks, prototypen of kleine oplages maar ook commerciële opdrachten zoals het borduren van logo’s en emblemen.

Bij deze machine is, net zoals bij de lasersnijmachine en de CNC-frees, een vectoriële tekening nodig die met behulp van de borduursoftware dan weer omgezet moet worden in een borduurbestand. Je tekening ‘borduurproof’ maken wil zeggen dat je lijnen en vlakken moet omzetten in steeksoorten en steekrichtingen met een variabele dichtheid. Lineaire steken zijn lijnen, rechte of zigzag steken, zoals je met een normale naaimachine kan doen. Opvulsteken zijn vlakken die je volledig kan bewerken met verschillende soorten standaard opvullingen van de software.

Onze borduurmachine kan borduren op tal van materialen zoals caps, leder, denim en textiel met verschillende garens. Als je uitzonderlijke ondergronden wil borduren of alternatieve garens proberen we samen met jou te zoeken naar de mogelijkheden.

 

Workshop volgen?

Wil je meer weten? Er staat een eerste introductieworkshop borduren op onze agenda. Kijk op deze pagina en op onze Facebookpagina voor meer informatie of schrijf je rechtstreeks in via deze link.