10 september 2018

Backstage bij fashion week

 

Vanaf 22 september kan je in het Modemuseum in Hasselt het werk van Marleen Daniëls ontdekken. Zij neemt je in haar expo Backstage/Frontstage mee achter de coulissen van de modeshow.

De backstage is voor velen een fantasiewereld, een plaats die het publiek zelden te zien krijgt. Daar brengt Marleen Daniëls nu verandering in. Zij vertelt het verhaal van achter de schermen tijdens de fashion week: van casting naar fitting, van haar en make-up naar de line-up en finale.

De beelden van de Limburgse, die grotendeels analoog zijn gefotografeerd, dateren uit de periode 1988-2008. Het zijn unieke herinneringen aan een tijd waarin shows enkel voor een select publiek toegankelijk waren. Aan de hand van fotografie, video en silhouetten van toonaangevende, nationale en internationale modeontwerpers en modehuizen zoals Dries Van Noten, Yohji Yamamoto, Dior, John Galliano,… ontdek je de plek waar de magie ontstaat.

De tentoonstelling Backstage/Frontstage is van 22 september 2018 t.e.m. 17 maart 2019 te zien in het Hasselts Modemuseum.

Lees hier waarom je deze tentoonstelling zeker niet mag missen volgens Myriam Vanheusden van MIA•H.